پلی سوربات و کاربردهای صنعتی آن چیست؟

در این سری از مطالب وبلاگ آواشیمی صبا قصد داریم شما را با پلی سوربات و کاربردهای صنعتی آن آشنا سازیم. در ادامه فواید این ماده را که در دسته امولسی فایرها قرار می گیرد را نیز معرفی خواهیم کرد.

پلی سوربات چیست؟

پلی سوربات یک ترکیب شیمیایی متشکل از اتم های کربن، هیدروژن و اکسیژن است. این ماده در دمای اتاق دارای شکل ظاهری مایع روغنی زرد رنگ است. مهمترین ویژگی این ماده توانایی مخلوط کردن آب و روغن است. پلی سوربات در واقع یک امولسی فایر است و در آب، اتانول، متانول، تولوئن و اتیل استات قابل حل می باشد. همچنین این ماده با نام توئین هم شناخته می شود. این ماده به سبب خاصیت های پرشماری که دارد در طیف گسترده ای از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به معرفی خاصیت ها و فواید این ماده و همچنین کاربردهای صنعتی آن می پردازیم.

فواید پلی سوربات

همانطور که گفتیم پلی سوربات نوعی امولسی فایر است و قادر است طیف وسیعی از امولسیون های روغن در آب و آب در روغن را ایجاد نماید. این ماده دارای خاصیت پایدارکنندگی است و می تواند جهت حفظ و افزایش قوام محصولات مختلف و خصوصا سوسپانسیون ها به کار گرفته شود. این ماده یک حل کننده فوق العاده قدرتمند است. علاوه بر این می تواند موجب افزایش حلالیت یک ماده در ماده دیگر شود. همچنین می تواند به عنوان عامل همگن کننده، مرطوب کننده و مخلوط کننده نیز مورد استفاده قرار گیرد. استفاده به عنوان عامل اصلاح کننده ویسکوزیته نیز یکی دیگر از خواص این ماده می باشد.

پلی سوربات دارای سطح پایداری بسیار خوبی است. این ماده در طیف وسیعی از pH های مختلف از پایداری کامل برخوردار است. از این ماده همچنین می توان جهت بهبود میزان نفوذ به پوست برای محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده نمود.

خاصیت ضد استاتیک، ضد کف، رنگ دهی و بهبود طعم از دیگر خواص پلی سوربات یا توئین می باشند.

پلی سوربات 1

کاربردهای صنعتی پلی سوربات

پلی سوربات با توجه به خاصیت ها و فواید گسترده ای که به آن اشاره کردیم در طیف متنوعی از صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به مهمترین کاربردهای صنعتی آن خواهیم پرداخت.

صنایع غذایی:

پلی سوربات به عنوان عامل حل کننده و امولسی فایر در تولید انواع گوناگونی از مواد غذایی از جمله نان، شکلات و کیک مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از آن به عنوان عامل ضد کف در تولید پنیر و مخمر نیز استفاده می شود. علاوه بر اینها از این ماده به عنوان عامل همگن کننده در تولید ترشی و همچنین مکمل های ویتامین نیز استفاده می گردد. اما یکی از مهمترین کاربردهای صنعتی پلی سوربات استفاده از آن در تولید بستنی می باشد. این ماده هم به عنوان ماده کمکی جهت افزایش نرمی بستنی و هم به عنوان عامل بازدارنده در برابر آب شدن بستنی در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از آنجا که این ماده نوعی امولسی فایر است می تواند چربی و آب بستنی را به شکل پایدار در کنار یکدیگر نگه دارد.

صنعت داروسازی:

پلی سوربات به عنوان عامل پایدار کننده در تولید سوسپانسیون ها و امولسیون های دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از آن به عنوان عامل روان کننده در تولید قطره های چشمی نیز استفاده می شود. این ماده نوعی محافظ بیولوژیکی است و از بروز آسیب به مولکول های پروتئین در محصولات دارویی جلوگیری می نماید. در نتیجه از آن جهت جلوگیری از رسوب پروتئین در داروهای مختلف استفاده می گردد. این ماده علاوه بر این مقاومت داروها در برابر نور را نیز افزایش می دهد. همچنین از آن به عنوان آنتی ژن در ساخت واکسن های گوناگون نیز استفاده می گردد. این ماده در ساخت داروی تنظیم استروژن نیز به کار گرفته می شود.

صنایع آرایشی و بهداشتی:

از پلی سوربات به طور گسترده در تولید انواع مختلف محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می گردد. از جمله این محصولات می توان به صابون، شامپو، انواع کرم، لوسیون ها، ریمل، رژ لب، سایه چشم، رنگ مو، خط چشم، لایه بردار، دهان شویه و خوشبو کننده های صورت اشاره نمود.

علاوه بر موارد فوق از پلی سوربات در تولید قیر و صنعت ساختمان سازی، تولید کاتالیست های نانو مگنت، تولید پلاستیک و همچنین تولید انواع شوینده های صنعتی نیز استفاده می گردد.

انواع توئین

همانطور که می دانید، پلی سوربات یا توئین انواع مختلفی دارد که می توان به موارد زیر از آن ها اشاره کرد:

پلی سوربات 20، پلی سوربات 60، پلی سوربات 80.

تفاوت تویین 20 و 80 و انواع مختلف پلی سوربات ها از نیمه جامد (پلی سوربات 60) تا مایعات چسبناک ( پلی سوربات 20 و 80) زیاد است، که به تنوع شیمیایی در طول فرایند فرمول اجازه می دهد. از دیگر تفاوت های این محصولات می توان به تعادل آبدوست لیپوفیل منحصر به فرد آنها (HLB) اشاره کرد که از ۱۴.۹ تا ۱۶.۷ (به ترتیب 60 و 20) متغیر است. به همین دلیل کاربرد تویین 20 بیشتر است. این مقدار HLB می تواند ابزاری مهم برای شروع ارزیابی های اولیه برای امولسیون سازی روغن در آب باشد و مجموعه گسترده ای از امکانات فرمولاسیون، از امولسیون های آب در روغن گرفته تا روغن در آب ، قابل دستیابی است.

پلی سوربات 2

امیدواریم در پایان از مطلب پلی سوربات و کاربردهای صنعتی آن استفاده لازم را برده باشید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره خرید پلی سوربات می توانید به وب سایت آواشیمی صبا مراجعه کنید.

شرکت آواشیمی صبا بیش از بیست سال است که در حال فعالیت در حوزه واردات مواد اولیه صنعتی، دارویی و آرایشی و بهداشتی است و بالاترین کیفیت و بهترین خدمات را در این حوزه عرضه می نماید.

ادامه مطلب

ایزوپروپیل پالمیتات و فواید آن چیست؟

در این سری از مطالب وبلاگ آوا شیمی صبا ما می خواهیم ایزوپروپیل پالمیتات و فواید آن چیست؟ را مورد بررسی قرار دهیم.

ایزوپروپیل پالمیتات به تقویت سد پوستی کمک می کند و اطمینان می دهد که رطوبت در آن محفوظ می ماند اما، بر خلاف سایر نرم کننده ها، مزایای آن به همین جا ختم نمی شود.

این ماده از این نظر منحصر به فرد است که نفوذ سایر مواد را افزایش می دهد، البته در مورد فرمولاسیون و ایجاد محصولاتی که از نظر زیبایی کاربرد دارند، ضروری است.

ایزوپروپیل پالمیتات چیست؟

ایزوپروپیل پالمیتات یک روغن مصنوعی است که از ایزوپروپیل الکل – مشتق پروپان – و اسید میریستیک، یک اسید چرب طبیعی تشکیل شده است.

اگرچه لزوما یک محصول منحصر به فرد مراقبت از پوست نیست؛ اما یک عنصر آرایشی محبوب در طیف گسترده ای از محصولات زیبایی است که در همه چیز از افترشیو گرفته تا ضد تعریق و کرم های ضد پیری یافت می شود.

چرا اینقدر محبوب؟ زیرا ایزوپروپیل پالمیتات فواید فرمولاسیون دارد و با فرمول ‌های غلیظ‌ کننده، بافتی متراکم ‌تر به محصولات می ‌دهد. همچنین بافت کلی محصولاتی را که محتوای روغن بالایی دارند، به‌ جای چرب شدن، ابریشمی می‌کند.

در حالی که این یک پیروزی بزرگ برای آزمایشگاه ‌ها و دانشمندانی است که محصولات زیبایی شما را می ‌سازند، اما مزایای مراقبت از پوست برای شما نیز دارد.

در حالی که نرم‌ کننده ‌های زیادی در بازار وجود دارد، خرید ایزوپروپیل پالمیتات دارای مزیت اضافه ‌ای است که باعث افزایش نفوذ مواد دیگر می‌شود (در ادامه در مورد آن بیشتر توضیح می‌دهیم).

ایزوپروپیل پالمیتات

فواید ایزوپروپیل پالمیتات برای پوست

تقویت سد پوست: ایزوپروپیل پالمیتات خارجی ترین لایه پوست را قوی و دست نخورده نگه می دارد. در نظر بگیرید که سد پوست از آجر و ملات تشکیل شده است: سلول ها آجر هستند و همه چربی ها ملات هستند.

ایزوپروپیل پالمیتات همان ملات است که شکاف های بین سلول های پوست را پر می کند تا رطوبت نتواند از آن خارج شود.

پوست را نرم می کند: به عنوان یک نرم کننده، به نرمی و لطافت پوست خشک یا پوسته پوسته کمک می کند.

نفوذ مواد دیگر را افزایش می دهد: این روغن جذب مواد فعال را آسان تر می کند و به نوبه خود، این ویژگی مراقبت از پوستی را که استفاده می کنید، مؤثرتر می سازد.

بافت محصول را بهبود می بخشد : این مزیت دقیقا به پوست مربوط نمی شود، اما ایزوپروپیل پالمیتات باعث می شود محصولات مراقبت از پوست آن احساس شاداب، کرمی، اما نه چرب داشته باشند.

 

عوارض جانبی ایزوپروپیل پالمیتات

بعد از بررسی فواید ایزوپروپیل پالمیتات، بیایید به عوارض جانبی آن بپردازیم.

یک اخطار بزرگ در مورد این ماده وجود دارد. یک متخصص خاطرنشان می کند: «یکی از اشکال مستند ایزوپروپیل پالمیتات این است که می تواند منافذ را مسدود کند». بنابراین کسانی که آکنه دارند یا مستعد جوش هستند باید از مصرف آن خودداری کنند.

در حالی که به طور کلی چیز خوبی است که باعث افزایش نفوذ مواد دیگر می شود، این می تواند یک شمشیر دو لبه نیز باشد.

بلکین هشدار می دهد: «از آن جایی که این یک تقویت کننده نفوذ است، ممکن است باعث تحریک بیشتر مواد فعال دیگر شود.» او همچنین خاطرنشان می کند که کسانی که روزاسه یا پوست حساس دارند باید در مورد فرمول هایی که حاوی ایزوپروپیل پالمیتات همراه با مواد فعال قدرتمندی هستند که می توانند در ابتدا تحریک کننده باشند، مانند رتینوئید ها و اسید ها، بسیار محتاط باشند. همچنین مانند هر ماده دیگری، خطر واکنش آلرژیک نیز وجود دارد.

نحوه استفاده از آن چیست؟

بهترین گزینه این است که دستورالعمل ‌های مربوط به هر محصول خاص را دنبال کنید.

امیدواریم که در پایان از مطلب ایزوپروپیل پالمیتات و فواید آن چیست؟ استفاده لازم را برده باشید.

همچنین شما می توانید از سایت آوا شیمی صبا این محصول را خریداری کنید.

ادامه مطلب