در این بخش از مطالب وبلاگ آواشیمی صبا می خواهیم شما را با لانولین چیست؟ آشنا سازیم. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی کاربردها و عوارض جانبی این ماده که در دسته موم و وکس ها قرار میگیرد، بپردازیم.
لانولین چیست؟
لانولین که به آن چربی پشم نیز گفته می شود یک ماده مومی و زرد رنگ است. این ماده از غدد چربی پشم حیوانات و به خصوص پشم گوسفند تهیه می شود. لانولین فاقد گلیسرید است و در واقع چربی به شمار نمی رود. این ماده در بدن حیوانات به عنوان یک لایه پوششی جهت محافظت در برابر سرما و گرما به ایفای نقش می پردازد. چربی پشم را از طریق فشردن پشم گوسفند در میان یک غلتک تهیه می کنند.
در ادامه به معرفی کاربردهای گوناگون لانولین و همچنین عوارض جانبی این ماده خواهیم پرداخت.
کاربردهای لانولین
حال که با لانولین چیست آشنا شدیم به بررسی کاربرهای آن می پردازیم.
عمده استفاده لانولین در صنایع آرایشی و بهداشتی است. از این ماده به طور گسترده جهت تولید محصولات مرتبط با زیبایی پوست استفاده می گردد. لانولین دارای خاصیت مرطوب کنندگی است. در نتیجه می توان از آن جهت محافظت از پوست در برابر عفونت ها و همچنین تحریک پوست استفاده نمود. این ماده همچنین دارای خاصیت نرم کنندگی نیز می باشد. این دو خاصیت در کنار یکدیگر سبب شده اند تا لانولین برای استفاده در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی کاملا مناسب و ایده آل باشد.
در واقع می توان گفت اغلب محصولات موضعی مرتبط با بهداشت پوست حاوی لانولین هستند. به عنوان مثال پمادها، روان کننده ها، لوسیون ها و لوازم آرایش صورت همگی در ترکیب سازنده خود از این ماده بهره می برند. از این ماده همچنین به طور گسترده در تولید پمادهای ضد پلاسم نیز استفاده می گردد. به طوری که این پمادها می توانند تا سقف پنجاه درصد جرم کل محصول حاوی لانولین باشند.
لانولین بی آب یا لانولین انهیدروس شبیه موم است و کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع مختلف دارد. در عین حال، از نظر ساختاری نیز شبیه لیپیدهایی است که در سلول های پوست ما یافت می شود، به همین دلیل است که اغلب به عنوان یک عنصر در محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود.
دیگر کاربردها
از دیگر کاربردهای لانولین می توان به استفاده از آن در درمان زخم و عفونت نوک سینه و همچنین تسکین سینه درد در مادران شیرده اشاره نمود. به طور کلی این ماده سبب می شود تا سلول های مرده پوست روی سطح آن رسوب نکنند. این خاصیت در کنار خاصیت جاذب رطوبت بودن آن باعث می شوند تا این ماده موجب نرم تر شدن سطح پوست گردد. علاوه بر اینها این ماده در تولید کرم ها و پمادهای ضد آفتاب نیز کاربرد داشته و می تواند جهت درمان سوختگی های پوست ناشی از تابش نور خورشید نیز مورد استفاده قرار گیرد. این ماده همچنین در درمان سوختگی های ناشی از پرتو درمانی نیز به کار گرفته می شود.
درمان درماتیت در نوزادان نارس، درمان اگزما، پسوریازیس، بثورات (راش) و سایر التهابات پوستی از قبیل خارش، قرمزی و کبودی، درمان خشکی چشم و سایش و خراش قرنیه، درمان سیاهی دور چشم، بهبود ترک پاشنه پا، کاهش تیرگی پوست، استفاده در تولید کرم های اصلاح صورت، استفاده در تولید شامپوها و تاثیر پایدار در کاهش چین و چروک های پوست از دیگر خواص و کاربردهای این ماده می باشند.
عوارض جانبی
لانولین در صورت مصرف موضعی به طور کلی ماده ای سالم و بی خطر محسوب می گردد. اما این ماده هرگز نباید بلعیده شود چرا که برای دستگاه گوارش قابل هضم نیست و منجر به بروز مسمومیت می گردد. به علاوه گزارش هایی نیز مبنی بر بروز واکنش های آلرژیک به این ماده به ثبت رسیده است. در نتیجه می توان گفت احتمال بسیار کمی وجود دارد که مصرف موضعی این ماده برای فرد منجر به بروز حساسیت گردد. توجه داشته باشید که اگر به پشم گوسفند حساسیت دارید مصرف موضعی این ماده نمی تواند خطری برای شما به همراه داشته باشد. چرا که تمامی پشم گوسفند در فرآیند پالایش این ماده از آن جدا می گردد.
علاوه بر این این ماده ممکن است تا درصد بسیار ناچیزی حاوی مواد آفت کش باشد. چرا که از این مواد به طور گسترده در دامداری های صنعتی جهت مقابله با آفت ها استفاده می گردد. هرچند باید گفت در این مورد نیز جای هیچ گونه نگرانی نمی باشد. چرا که غلظت های ناچیز مواد آفت کش نمی توانند خطری برای سلامتی داشته باشند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با لانولین به وب سایت آواشیمی صبا مراجعه کنید.
شرکت آواشیمی صبا اکنون بیش از بیست سال است که در زمینه واردات مواد اولیه صنعتی، دارویی و آرایشی و بهداشتی در حال فعالیت است و بالاترین کیفیت و بهترین خدمات را در این حوزه به مشتریان خود عرضه می نماید.