در این سری از مطالب وبلاگ آواشیمی صبا قصد داریم شما را با سوکرالوز چیست؟ آشنا سازیم. در ادامه کاربردها و خواص این ماده که در دسته شیرین کننده ها قرار میگیرد را نیز بررسی خواهیم کرد.

سوکرالوز چیست؟

سوکرالوز یک ترکیب شیمیایی متشکل از اتم های کربن، هیدروژن، اکسیژن و کلر است. این ماده تنها شیرین کننده بدون کالری در میان قندها محسوب می شود. وجود کلر در ترکیب شیمیایی این ماده باعث گردیده تا بر خلاف دیگر قندها قابل شکستن و متابولیزه شدن نباشد. به همین جهت این ماده بدون تغییر و اثرگذاری بر بدن به سرعت از آن عبور می کند و ماده ای خنثی و بی خطر محسوب می شود. این ماده به راحتی در آب حل می شود. همچنین به علت برخورداری از سطح پایداری مناسب به خوبی در پخت و پز قابل استفاده است. این ماده علاوه بر این مقاوم در برابر حرارت بالا و همچنین سطح اسیدیته بالا می باشد.

سوکرالوز 1

فواید و خواص سوکرالوز

حال که فهمیدیم سوکرالوز چیست، به بررسی فواید و خواص آن می پردازیم.

مهمترین ویژگی سوکرالوز این است که توسط بدن جذب نمی شود. یعنی بدون اینکه برای بدن ایجاد کالری کند به همان شکلی که وارد آن شده از آن دفع می شود. این ویژگی منحصر بفرد باعث شده تا سوکرالوز تبدیل به یک شیرین کننده بسیار خاص و محبوب در صنایع غذایی گردد. در نتیجه این ماده هیچ عارضه نامطلوبی برای سلامتی ندارد. افراد مبتلا به دیابت می توانند بدون هیچ نگرانی و دغدغه ای از طعم شیرین این قند لذت ببرند. همچنین افراد مبتلا به چاقی یا درگیر رژیم های غذایی نیز می توانند از این تنها شیرین کننده بدون کالری در تهیه وعده های غذایی خود بهره مند شوند.

ویژگی متابولیزه نشدن سوکرالوز همچنین باعث شده تا باکتری ها آن را به عنوان یک منبع غذایی شناسایی نکنند. در نتیجه این ماده بر خلاف تمام انواع دیگر شیرین کننده ها دارای تاثیری مخرب بر پوسیدگی دندان نمی باشد. علاوه بر این تا بحال هیچ اثر مخربی از این ماده در افزایش سطح قند خون و ترشح انسولین، تغییرات ژنتیکی، سرطان زایی، مشکلات ایمونولوژیک، اختلال در سیستم اعصاب مرکزی و محیطی و نیز نقص جنین گزارش نشده است. در نتیجه می توان گفت این شیرین کننده برای تمامی گروه ها از جمله بیماران دیابتی، زنان باردار، مادران شیرده و کودکان کاملا ایمن و بی خطر می باشد.

کاربردهای سوکرالوز چیست؟

سوکرالوز دارای طعمی ششصد برابر شیرین تر از شکر است. این ماده همچنین از پایداری و ماندگاری بسیار بالایی نیز برخوردار است و دارای مقاومت بسیار خوبی در برابر حرارت می باشد. به علاوه، میزان حلالیت آن در آب نیز بسیار بالا می باشد. از همه مهم تر و همانطور که گفتیم، کاملا بدون کالری نیز می باشد. این ویژگی ها در کنار هم سبب شده اند تا این ماده به طور گسترده در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

از سوکرالوز به عنوان یک شیرین کننده در تولید انواع محصولات غذایی، مواد دارویی، ویتامین ها، مکمل های غذایی و مکمل های معدنی استفاده می شود. این ماده امروزه در فرآیند تولید انواع نوشیدنی ها، کنسرو، سس، شربت، مربا، کیک، آدامس، محصولات لبنی، دسر، بستنی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

در اینجا به بررسی کاربردهای سوکرالوز چیست، پرداختیم، حال می خواهیم با عوارض جانبی این ماده آشنا شویم.

عوارض جانبی

تنها عارضه جانبی سوکرالوز تاثیر منفی بر میکروبیوم های روده می باشد. میکروبیوم ها باکتری های مفید روده هستند که وجود آنها برای سلامت روده ضروری است. از آنجا که باکتری ها سوکرالوز را به عنوان یک منبع غذایی شناسایی نمی کنند لذا نمی توانند از آن تغذیه نمایند. در نتیجه استفاده بیش از حد از این شیرین کننده ها می تواند منجر به کاهش باکتری های مفید روده شود. این امر در بلندمدت می تواند مشکلات جدی در خصوص سلامت روده و دستگاه گوارش ایجاد کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خرید سوکرالوز به وبسایت آواشیمی صبا مراجعه کنید.

شرکت آواشیمی صبا با دارا بودن بیست سال سابقه درخشان در زمینه واردات مواد اولیه صنعتی، دارویی، و آرایشی و بهداشتی، عرضه کننده بالاترین کیفیت و بهترین خدمات در این حوزه می باشد.